Přestavba domu pro P.&T.

Datum prosinec 2019
Lokalita Louny
Klient Petra a Tomáš
Kategorie Obytné

Malý činžovní dům s charakteristickým uspořádáním dvou bytů ve dvou podlažích a úzkou společnou chodbou s betonovým schodištěm. Novomanželé nás navštívili s prosbou o vyřešení dispozice domu s tím, že jednotlivé byty jsou malé a oni si nejsou jisti, jak dům pohodlně užívat. Rádi by v nových prostorách založili rodinu, a tak jsme cítili velkou zodpovědnost.

Naše řešení

Dům jsme pojali „velkoryse“ jako klasický rodinný dům, což sice znamenalo zvýšené náklady na kompletní vybourání stávající dispozice (v podstatě zbyly jen obvodové zdi), ale umožnilo nám to celkově propojit a prosvětlit prostor celého domu. Záměrem bylo vytvořit zajímavé průhledy napříč domem na zahradu i do ulice.
Interiér jsme vybavili nábytkem navrženým na míru a autorskými tapetami LALALI. Celý projekt vznikal ve spolupráci s výtvarnicí Markétou Daňkovou.