Rekonstrukce bytu Braník

Datum prosinec 2017
Lokalita Praha-Braník
Klient Bára a Martin
Kategorie Obytné

Milý mladý pár nás oslovil s přáním o navržení nové dispozice starého bytu z první republiky. Jak bylo v té době zvykem, i v nevelkém bytě byla kuchyň oddělena od obývacích prostor a v tomto případě šlo o opravdu hraniční rozměr, kde více jak jedna osoba neměla šanci nědo vytvářet. Jedním z důležitých požadavků byl jídelní stůl, který nepřekáží, ale lze jej párkrát do roka použít pro návštěvu početných příbuzných.

Naše řešení

Vybourali jsme tedy všechny příčky, které byly možné a vestavěli do stávajícího prostoru byt v moderním střihu. Přemístili jsme koupelnu, vytvořili technickou místnost s regály, pračkou a sušičkou a otevřeli celý prostor, který nyní spojuje přední i zadní štít budovy, což byt prosvětlilo a opticky zvětšilo. Téměř veškerý nábytek byl narvžen a vyroben na míru, což umožnilo mít stůl pro čtyři v základním provedení a pro osm lidí po jeho vysunutí a otočení o 90°.